Žufánek Absinthe St. Antoine
ŽUFÁNEK
Popis
Legendárny, tajuplný a hriešny nápoj bohémov, umelcov a barových povaľačov, pripravený podľa pôvodného receptu a postupu. Absinthe St. Antoine sa zrodil destiláciou vybraných bylín vrátane paliny pravej (Artemisia absinthium) a paliny Pontskej (Artemisia Pontica).S odkazom na motto firmy „100% prírodné produkty“ bol absinth pripravený iba z prírodných ingrediencií. Základ tvorí jemný lieh z liehovaru Kojetín, v ktorom sa po presne stanovej dobe macerujú najkvalitnejšie byliny. Po macerácii dochádza k destilácii, z ktorej vznikne číry destilát. Do takto vzniknutého destilátu pridáme ďalší diel bylín, ktoré dodajú absintu špecifickú farbu a ešte viac umocní už tak úžasnú vôňu a chuť.V absinte nie sú žiadne sladidlá, farbivá, umelé arómy, jedná sa o kompletne prírodný produkt ako z najslávnejšieho obdobia Belle epoque a na ktorom by ste si dnes s chuťou pochutnávali s umelcami ako Vincent Van Gogh, Toulouse Lautrec, Ernest Hemingway a ďalšími.
Moderný svet rozlišuje v súčasnosti dva druhy absinthu. Prvý je francúzsky (alebo švajčiarsky), ktorý sa vždy destiluje a označujeme ho ako pravý absint (absinthe). Pije sa celé stáročia riedením studenou vodou zvyčajne v pomere 1: 3. Dôsledkom je mliečne zakalenie nápoja, takzvaný Louche. Druhým typom je východoeurópska variant s označením absinth (bez posledného „e“), vzniknutý v deväťdesiatych rokoch v Českej republike, často modrastej, červenej či inak chemickej farby. Je miešaný za studena pomocou liehu, aróm, extraktov a zafarbený chemickými farbivami (éčka). Český Absinth ale v žiadnom prípade nepredstavuje pôvodnú podobu tohto nápoja a kvôli tomu si môžete bohužiaľ pokaziť dojem o pravom absinte, ktorý vyzerá, chutí a vonia úplne inak.
Čo ďalej?
Chceli by ste tento absinth ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie absinthy v našej ponuke.