English Harbour 5 Y.O.
THE ANTIGUA DISTILLERY
Popis
Prvé záznamy produkcie rumu v Antigue siahajú až do roku 1700. Dnes však výroba cukru v Antigue absentuje a tak English Harbour dováža melasu z Dominikánskej republiky a Guyany. Svoje rumy nechávajú zrieť v sklade bez regulácie teploty pomocou sudov po bourbone a Tennesse whiskey. Melasa pri výrobe tohto rumu fermentuje po dobu 24 až 36 hodín pomocou kombinácie komerčných aj divokých kvasiniek. Práve divoké kvasinky a prímorské umiestnenie liehovaru dodávajú rumu jasný slaný náznak v chuti. Tento 5-ročný rum je ucelený s výraznejšími ovocnými črtami ale aj keď sa jedná o suchý spirit, má sladkastú vôňu melasy doplnenú o pomarančovú vôňu a kokos.
Čo ďalej?
Chceli by ste tento rum ochutnať? Výborne! Pridajte si ho do košíka. Chceli by ste vyskúšať niečo iné? Pozrite si ďalšie rumy v našej ponuke.